شاخص دلار آمریکا چست و نحوه معامله آن چگونه است؟

شاخص دلار آمریکا چست و نحوه معامله آن چگونه است؟

شاخص دلار آمریکا، که اغلب تحت عنوان USDX شناخته می‌شود، یک معیار سنجش بسیار مهم در دنیا معاملۀ ارز است. شاخص دلار آمریکا یک معیار است برای سنجش ارزش دلار آمریکا در برابر یک سبد متشکل از ارز‌های خارجی که با دقت انتخاب شده‌اند. ما در این مقاله دربارۀ شاخص دلار آمریکا، ترکیبش و دلیل اهمیتش در بازار‌های مالی جهانی صحبت خواهیم کرد. شما برای تحلیل روند‌های تاریخی و برای اینکه بتوانید حرکت بازار ارز را پیش‌بینی کنید، دائماً به قیمت نمودار شاخص دلار آمریکا مراجعه می‌کنید. در این مقاله متوجه خواهید شد که شاخص دلار چگونه بر معامله گران و سرمایه‌گذاران و آن‌هایی که به دنبال حضور در بازار‌های پیچیدۀ ارز هستند تأثیر می‌گذارد.

شاخص دلار آمریکا چست و نحوه معامله آن چگونه است؟

شاخص دلار آمریکا چیست؟

با بیان ساده توضیح خواهیم داد که شاخص دلار آمریکا چیست. شاخص دلار آمریکا که بطور اختصاری USDX نامیده می‌شود، یک معیار خاص برای سنجش میزان قدرت و ضعف دلار آمریکا در مقایسه با سایر ارز‌های مهم جهان است.

فرض کنید که دارای گروهی از ارز‌های مختلف مانند یورو، ین ژاپن، پوند انگلیس و غیره هستید. USDX این ارز‌ها را گردآوری می‌کند و با محاسبۀ یک میانگین به ما نشان می‌دهد که دلار آمریکا در دنیای پول عملکرد خوبی دارد یا خیر.

چرا شاخص دلار آمریکا مهم است؟ شاخص دلار آمریکا به ما کمک می‌کند بتوانیم در یک قاب تصویر بزرگ نحوۀ عملکرد دلار آمریکا را مشاهده کنیم. هرگاه USDX رشد کند، معنایش این است که دلار آمریکا در حال قوی‌تر شدن در برابر سایر ارز‌ها است. اگر USDX ریزش پیدا کند معنایش این است که دلار آمریکا در حال ضعیف‌تر شدن است.  

این معلومات برای افرادی که معاملۀ ارز انجام می‌دهند، در سهام سرمایه‌گذاری می‌کنند یا حتی در کسب و کار‌های بین‌المللی فعالیت دارند بسیار مفید است. به این ترتیب، شاخص دلار آمریکا، یک ابزار مفید برای ما است زیرا کمک می‌کند متوجۀ عملکرد دلار آمریکا در بازار جهانی پول باشیم.

یک مثال از معنای شاخص دلار آمریکا

فرض کنید که شما یک معامله‌گر هستید که ارز‌ها را معامله می‌کنید. شما به شاخص دلار آمریکا (USDX) نگاه می‌کنید تا ببینید که دلار آمریکا در مقایسه با سایر ارز‌های اصلی مانند یورو، ین ژاپن و پوند انگلیس چه عملکردی دارد.

فرض کنیم که بعد از مشاهدۀ USDX متوجه می‌شوید شاخص دلار چند هفتۀ متوالی رشد داشته است. معنایش این است که دلار آمریکا، بطور میانگین، در برابر سایر ارز‌ها قوی‌تر شده است.

حالا فرض کنیم که قصد دارید مقداری دلار آمریکا بخرید. رشد USDX باعث می‌شود که با اطمینان بیشتری تصمیم برای خرید بگیرید زیرا این شاخص نشان می‌دهد که دلار آمریکا در حال تقویت شدن است. از طرف دیگر، اگر ببینید که USDX در حال ریزش است، معنایش این است که دلار آمریکا در مقایسه با سایر ارز‌ها در حال ضعیف‌تر شدن است. شما در این حالت نیز می‌توانید به خرید دلار فکر کنید زیرا در مبادلات جهانی ارزش‌اش کاهش پیدا کرده است.

نحوۀ معاملۀ شاخص دلار آمریکا

  1. یک پلتفرم معاملاتی انتخاب کنید. شما باید به یک پلتفرم معاملاتی یا یک کارگزار که امکان معاملۀ USDX را فراهم می‌کند دسترسی داشته باشید. در هنگام معاملۀ پلتفرم باید به نکاتی مانند کارمزد‌هایی که از شما گرفته می‌شوند، امکاناتی که در اختیارتان قرار داده می‌شوند و سطح پیشتیبانی مشتریان توجه داشته باشید.
  2. شرایط بازار را تحلیل کنید. قبل از انجام معامله باید شرایط بازار را تحلیل کنید. تحلیل عبارت است از مطالعۀ نمودار‌ها، استفاده از تحلیل بنیادی و تکنیکی، توجه به رویداد‌های اقتصادی تأثیرگذار بر دلار آمریکا و سایر ارز‌های موجود در شاخص.
  3. استراتژی معاملاتی‌تان را انتخاب کنید. استراتژی‌های معاملاتی بسیار مختلفی وجود دارند که می‌توان از آن‌ها برای معاملۀ USDX استفاده کرد. برخی از متداول‌ترین استراتژی‌ها عبارتند از معاملۀ روزانه، نوسانگیری و معاملۀ پوزیشن. بهترین استراتژی برای شما به شیوۀ معاملاتی‌تان و به میزان تحمل‌تان برای ریسک بستگی دارد.
  4. ریسک‌تان را مدیریت کنید. مدیریت ریسک در هنگام معاملۀ USDX مهم است. برای مدیریت ریسک باید سفارش‌های توقف ضرر و کسب سود ثبت کنید تا زیان های‌تان محدود و سودهای‌تان تضمین شوند. ضمن اینکه هرگز نباید بیشتر از حد تحمل‌تان برای ضرر، ریسک کنید.
  5. معامله را شروع کنید. بعد از انتخاب استراتژی معاملاتی‌تان و انجام مدیریت ریسک می‌توانید معامله را شروع کنید. بسته به چشم انداز موجود در بازار می‌تواند معاملۀ خرید (لانگ) یا معاملۀ فروش (شورت) باز کنید.
  6. معاملات‌تان را کنترل کنید. بسیار مهم است که معاملاتی که باز کرده‌اید را به دقت زیر نظر داشته باشید تا اگر شرایط بازار تغییر کردند یا ایدۀ اولیه‌تان برای انجام معامله اعتبارش را از دست دهد بتوانید معاملات‌تان را با شرایط جدید تطبیق دهید و یا اینکه از بازار خارج شوید.
  7. در جریان اخبار باشید. بسیار مهم است که در جریان آخرین رویداد‌ها و اخبار تأثیرگذار بر دلار آمریکا و ارز‌های موجود در شاخص دلار باشید. این اخبار و رویداد‌ها شامل گزارش‌های اقتصادی، تصمیم‌های بانک‌های مرکزی و رویداد‌های جغرافیای سیاسی می‌شوند.
  8. همیشه در حال یادگیری باشید. معامله یک مهارت است که به پیشرفت و یادگیری مداوم نیاز دارد. همیشه مطالعه کنید و استراتژی معاملاتی‌تان را ارتقا دهید.
  9. در یک حساب معاملاتی مجازی تمرین کنید. اگر تازه کار هستید و یا اینکه می‌خواهید یک استراتژی جدید را آزمایش کنید، در یک حساب مجازی معامله کنید. به این ترتیب می‌توانید بدون به خطر انداختن پول واقعی‌تان، معامله را تمرین کنید.

با دقت معامله‌تان را زیر نظر می‌گیرید و اگر لازم باشد وضعیت معاملات‌تان را با شرایط جدید بازار تطبیق می‌دهید. قیمت USDX افزایش پیدا می‌کند و به ۱۰۵. ۰۰ می‌رسد و تصمیم می‌گیرید که معامله‌تان را ببندید. ۵۰۰ واحد معادل ۵۰۰ دلار در هر قرارداد سود می‌کنید.

در اینجا نمودار قیمت USDX را مشاهده می‌کنید:

همانطوریکه مشاهده می‌کنید، قیمت USDX به آن مقدار که انتظار داشتید رشد نکرد. سفارش توقف ضرر اجرا نشد و بجای آن سفارش کسب سود اجرا شد و به ازای هر قرارداد ۵۰۰ دلار سود کردید.

این فقط یک مثال بود از نحوۀ معاملۀ USDX. روش‌های زیاد دیگری هم برای معاملۀ این ابزار وجود دارند. بهترین روش معامله به سبک معاملاتی خودتان و تحمل‌تان برای ریسک بستگی دارد.

چه ارز‌هایی در شاخص USDX وجود دارند؟

شاخص دلار آمریکا (USDX) معیاری است برای سنجش ارزش دلار آمریکا در برابر سبدی متشکل از شش ارز اصلی:

شاخص دلار آمریکا چست و نحوه معامله آن چگونه است؟

  یورو (EUR): یورو ارز رسمی منطقۀ یورو است. ۱۹ کشور از ۲۷ کشور اتحادیۀ اروپا عضو منطقۀ یورو هستند. یورو پرمعامله‌ترین ارز جهان است که بیشترین وزن را در شاخص دلار آمریکا دارد.

●   ین ژاپن (JPY): ین ژاپن ارز رسمی کشور ژاپن است و یکی دیگر از بخش‌های USDX محسوب می‌شود.

●   پوند انگلیس (GBP): پوند انگلیس که تحت عنوان استرلینگ پوند هم شناخته می‌شود، ارز رسمی بریتانیا است و در شاخص دلار آمریکا وجود دارد.

●   دلار کانادا (CAD): دلار کانادا ارز رسمی کانادا است و یکی از بخش‌های USDX محسوب می‌شود.

●   کرونای سوئد (SEK): کرونای سوئد ارز رسمی سوئد است که در شاخص دلار کمترین وزن را دارد.

●   فرانک سوئیس (CHF): فرانک سوئیس ارز رسمی سوئیس است و یکی از بخش‌های USDX محسوب می‌شود.

وزن‌های این ارز‌ها در USDX توسط اهمیت تجارت‌شان با ایالات متحده تعیین می‌شود. یورو بیشترین وزن را دارد زیرا پرمعامله‌ترین ارز در جهان است. ین ژاپن در رتبۀ بعدی قرار دارد زیرا دومین ارز پرمعامله در جهان است. پوند انگلیس، دلار کانادا، کرونای سوئد و فرانک سوئیس وزن‌های کمتری دارند زیرا در مقایسه با ین ژاپن و یورو کمتر معامله می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *