سولانا چیست و چرا یکی از آینده‌دارترین پروژه‌هاست؟

سلام به همه همراهان ایران فینتکس!

توی این ویدیو رفتیم سراغ یکی از سریع‌ترین و جنجالی‌ترین بلاکچین‌های دنیا یعنی سولانا (Solana)!

اگه اسم سولانا به گوشت خورده ولی نمی‌دونی چرا همه در موردش حرف می‌زنن، این ویدیو دقیقاً برای توئه!

توی این قسمت می‌فهمیم: سولانا چیه و چرا متفاوت عمل می‌کنه چطور با مکانیزم «اثبات تاریخچه» انقلابی در مقیاس‌پذیری ایجاد کرده چرا هزینه‌ی تراکنش‌هاش از یک پنی هم کمتره چطور بهشت توسعه‌دهنده‌ها، فعالان دیفای و دنیای NFT شده چه پروژه‌هایی روی سولانا ساخته شدن و آینده‌ش به کجا می‌ره و البته، چالش‌ها و انتقاداتی که باید بدونی!

اگه به دنیای رمزارز، سرمایه‌گذاری، بلاکچین یا تکنولوژی علاقه‌مندی، این ویدیو رو از دست نده. مطمئن باش یه قدم جلوتر از بقیه می‌افتی!

وین ریت یا آر به آر؟

هر زمانی که دو تا تریدر در مورد شرایط و استیتمنتشون صحبت میکنن قطع به یقین صحبت از وین ریت و ریسک به ریوارد معاملاتشون هم میشه. جدای از این شرایط خیلی وقتا که دارین معاملات خودتون رو بررسی میکنید ممکنه که ببینید وین ریت بالایی دارین ولی سود آنچنانی هم نکردین و از خودتون بپرسین چرا داره این اتفاق میفته. توی این قسمت از ایران فینتکس رفتیم سراغ یه موضوع اساسی توی این حوزه، یعنی رابطه وین ریت و ریسک به ریوارد. سعی کردیم به زبان ساده براتون در مورد رابطه اشون و اینکه چه جوری میشه یه استراتژی سودده ایجاد کنیم که توی بلند مدت پایداری داشته باشه و ما رو تبدیل به یه تریدر سودده حرفه ای بکنه.

سیستم مورد نیاز برای سه سطح از تریدرها

برای شروع هر کاری نیاز به یه سری لوازم اولیه وجود داره و برای یه تریدر چه چیزی واجبتر از یه پی سی؟ توی این قسمت از ایران فینتکس میخواهیم با هم به بررسی سیستم مورد نیاز برای سه سطح از تریدرها بپردازیم و بهتون بگیم که اگه توی هر کدوم از این سطح ها قرار دارید، چه سیستمی منطقی ترین سیستم برای شماست. به جزییات سیستمها پرداختیم و اگر قصد خرید یه سیستم برای ترید دارین چه چیزهایی رو باید مدنظر قرار بدین. پس اگر قصد تهیه یه سیستم یا خرید یه لپ تاپ برای ترید رو دارید این ویدیو دقیقا برای شماست.

زندگی آقای وارن بافت

حتما اسم وارن بافت افسانه ای به گوشتون خورده. توی این قسمت از سری ویدیوهای معرفی مشاهیر دنیای اقتصاد سری زدیم به زندگی آقای وارن بافت، مردی که از سنین پایین فهمید ساخته شده برای اقتصاد و سرمایه گذاری و تا به امروز تونسته ثروتی رو بسازه که برای خیلی ها تصورش هم ممکن نیست. پس اگر دوست دارین بیشتر با زندگی این عجوبه ی دنیای اقتصاد آشنا بشین، این ویدیو مختص شماست.

شما به این آکادمی چه نمره‌ای می‌دید؟

قبل از اینکه پول بدی برای آموزش، این چندتا سوال رو از خودت بپرس… بیشتر افراد وقتی دنبال یاد گرفتن بازارهای مالی هستن، اولین چیزی که سراغش میرن یه آکادمی یا دوره آنلاینه. ولی واقعا چه چیزایی یه آکادمی خوب رو از یه آکادمی صرفا تبلیغاتی جدا می‌کنه؟ اینجا یه چک‌لیست ساده برات داریم که همیشه قبل از ثبت‌نام چک کن: محتواش رایگانه یا باید هزینه بدی؟ اگه رایگانه، بدون که احتمالاً سطحش مقدماتیه. اگه پولیه، مطمئن شو که ارزش اون پول رو داره یا نه. آنلاینه یا حضوری؟ اگر مشغولی یا شهر یا کشور دیگه ای هستی، آموزش آنلاین با پشتیبانی خوب می‌تونه خیلی کمک کننده باشه. مدرس‌ها فقط تئوری درس میدن یا خودشون معامله‌گرن؟ یه مدرس خوب باید از بازار واقعی اومده باشه، نه فقط کتاب و PDF. مستقل کار می‌کنه یا وابستست؟ وابسته بودن به کارگزاری یا بروکر، گاهی دید آموزش رو محدود می‌کنه. پس حواست باشه. امروز بررسی‌مون مربوط به یکی از آکادمی‌هایی بود که بین تریدرها معروفه: آکادمی رمزعلی تو تجربه‌ای باهاش داشتی؟ حتماً بنویس تا بقیه تریدرها هم از تجربت استفاده کنن.

هر چیزی که برق می‌زنه طلا نیست

این روزا زیاد دیدی، نه؟ یه نفر با ماشین لوکس اجاره‌ای، ساعت فیک، یه خونه لاکچری که فقط واسه فیلم‌برداری گرفته… بعدش میاد میگه: «من تریدرم! تو هم می‌تونی تو ۶۰ روز میلیونر بشی… فقط کافیه پکیجم رو بخری!» اما واقعیت پشت این صحنه‌های قشنگ چیه؟ پکیج‌هایی که توش نه آموزش درست حسابی هست، نه استراتژی واقعی، نه چیزی که به درد بازار بخوره. فقط یه سری حرفای کلیشه‌ای، کپی از یوتیوب و انگیزشی‌های بی‌پشتوانه. اینا بیشتر دنبال فروش پکیجن تا آموزش واقعی. با محتوای ساختگی سعی می‌کنن اعتماد مردم رو بخرن، ولی وقتی وارد دوره می‌شی، می‌بینی هیچی پشتش نیست. قبل از اینکه پول، وقت و اعتمادت رو خرج اسم‌های قشنگ و تبلیغات لاکچری کنی، یه لحظه فکر کن. تریدر واقعی با سود مستمر و دانش جلو می‌ره، نه با اجاره ماشین و بازی جلوی دوربین. آموزش دیدن حق توئه، ولی آموزش واقعی نه پکیج‌های رنگی که فقط به درد جیب فروشنده‌ها می‌خوره.

حواست به پراپ‌فرم‌ها باشه، مخصوصاً وقتی قراره سود بگیری!

این روزا اسم “پراپ‌فرم تأمین سرمایه” زیاد به گوشتون می‌خوره، مخصوصاً پراپ‌هایی که تازه راه افتادن و با عددای وسوسه‌کننده مثل ۵۰ هزار دلار سرمایه، سعی دارن تریدرها رو جذب کنن. ولی همیشه پشت عددای بزرگ، یه خط‌ریزی هم هست که خیلیا نمی‌بیننش… تو یکی از همین پراپ‌های ایرانی که سال ۱۴۰۲ تأسیس شده، کاربرا گزارش دادن که تا وقتی داری ضرر می‌کنی، همه چی گل و بلبله… اما وای به روزی که بخوای سودتو برداری! اول، برات ایمیل می‌زنن با قوانین جدید! (هر بار یه قانون عجیب اضافه می‌کنن) بعد تازه دعوتت می‌کنن به یه مصاحبه‌ی کاری تخصصی! (دقیقاً نمی‌دونی قراره شغلتو عوض کنی یا سودتو بگیری!) و آخرش هم یا پرداختت رو عقب می‌ندازن یا می‌گن با فلان بند قرارداد تطابق نداری. اینا همون ندادن سود هست، فقط شیک‌تر و باکلاس‌تر! تجربه‌ی واقعی تریدرها رو بخون، همه جا عددهای قشنگ نشونه‌ی فرصت نیست… گاهی یه تله‌ی زرورقیه!

ماجرای تعهدنامه‌های بانک مرکزی و صرافی‌های رمزارزی

در روزهای اخیر، بانک مرکزی ایران به صرافی‌های رمزارزی اعلام کرده که برای ادامه فعالیت، باید تعهدنامه‌ای رو امضا کنن که بر اساس اون، اطلاعات کاربرانشون رو در اختیار بانک مرکزی قرار بدن. این اقدام با واکنش شدید انجمن بلاکچین ایران مواجه شده. اون‌ها معتقدن که این تعهدنامه‌ها: نقض حریم خصوصی کاربران هستن. فاقد وجاهت قانونی و مغایر با قانون اساسی هستن. بدون مصوبه رسمی و شفاف صادر شدن. تا کنون، ۶۱ صرافی این تعهدنامه رو امضا کردن تا بتونن درگاه‌های پرداختشون رو فعال نگه دارن. اما این سوال مطرحه که آیا این اقدام به نفع کاربران و اقتصاد دیجیتال کشوره یا تهدیدی برای حریم خصوصی ما؟ توصیه به کاربران: قبل از استفاده از هر صرافی، تحقیق کنید و مطمئن بشید که حریم خصوصیتون حفظ می‌شه. از صرافی‌هایی استفاده کنید که شفافیت بیشتری در مورد سیاست‌های حفظ حریم خصوصی دارن. در صورت امکان، از کیف پول‌های شخصی برای نگهداری دارایی‌های دیجیتال خود استفاده کنید. حفظ حریم خصوصی در دنیای دیجیتال امروز، یکی از مهم‌ترین حقوق ماست. بیایید با آگاهی و دقت، از این حق خود دفاع کنیم.

چرا با قطع برق، اینترنت همراه هم قطع میشه؟

شاید براتون پیش اومده باشه که وسط یه تماس مهم یا یه تراکنش بانکی، برق می‌ره و همزمان اینترنت گوشیتون هم از کار می‌افته. ولی چرا؟ مگه اینترنت همراه به برق خونه ربط داره؟ جواب: دکل‌های مخابراتی مثل همراه اول، ایرانسل و رایتل، برای مواقعی که برق قطع میشه، باتری پشتیبان دارن تا همچنان آنتن بده و اینترنت بده. ولی مشکل اینجاست که باتری خیلی از این دکل‌ها تو شهرها و مخصوصاً مناطق با قطعی مکرر، یا خراب شدن، یا اصلاً تعویض نشدن! به همین دلیل، با قطع برق، خود دکل هم می‌خوابه… و شما دیگه به هیچ جا وصل نیستید! چرا این اتفاق می‌افته؟ فرسودگی باتری‌های قدیمی نبود بودجه یا برنامه برای تعویض به‌موقع کم‌کاری یا اولویت ندادن به کیفیت سرویس توسط اپراتورها راه‌حل‌ها: فشار رسانه‌ای و مردمی برای به‌روزرسانی دکل‌ها الزام اپراتورها به اعلام وضعیت باتری دکل‌ها در مناطق مختلف استفاده از منابع برق اضطراری قوی‌تر به‌جای فقط باتری

پشت‌پرده‌ دنیای پراپ فرم‌ها

توی این ویدیو از کانال ایران فینتکس با پشت‌پرده‌ی دنیای پراپ فرم‌ها آشنا می‌شیم! می‌خوایم بفهمیم کدوم پراپ‌ها دنبال تریدر واقعی‌ان و کدوماشون فقط دارن چالش می‌فروشن! از قوانین عجیب و محدودکننده گرفته تا ترفندهایی که جلوی سوددهی تریدرها رو می‌گیره… به بررسی المان های مهم توی یه پراپ خوب میپردازیم و سعی میکنیم عمیق به بررسیشون بپردازیم. اگه تا حالا چالش خریدی یا قصدشو داری که بخری، حتما این ویدیو رو ببین که یه وقت سرت کلاه نره!